Edificio is een ‘veelzijdig’ speler

Een cultureel centrum, de hub van de Europese culturele diplomatie, een evenementenbureau, gebouwenbeheerder: dat is Edificio, en nog veel meer.

Edificio is gespecialiseerd in de animatie en de bescherming van gebouwen met een historisch of patrimoniaal karakter en stelt prestigieuze plaatsen voor met een ziel, om er uiteenlopende en unieke evenementen te creëren met een ‘historische meerwaarde’.

De Sky Hall en het Wielemans-hotel werden onder bescherming van Edificio geplaatst.

Hetzelfde geldt vandaag voor de Solvay Bibliotheek en het Concert Noble

Morgen zullen nog meer parels ons patrimonium komen uitbreiden, want Edificio is voortdurend op zoek naar uitzonderlijke oorden die om bescherming vragen.

Dit is het werk van mannen en vrouwen

Edificio is ontstaan uit de passie van een man, Didier Goffart, “voor oude stenen met een ziel, voor de parels van het Brusselse patrimonium, voor cultuur”. Hij richtte in 1999 Edificio op en zijn enthousiasme voor Brussel is, samen met zijn Europese gerichtheid, onveranderd gebleven.

Vandaag is Edificio in de eerste plaats een veelzijdige, meertalig en gedreven team met gemeenschappelijke eigenschappen: strenge discipline, grote soepelheid, alertheid, openheid van geest en niet te stuiten nieuwsgierigheid!