Het Concert Noble, schitterend hof voor de groten der aarde

Treed binnen in deze ode aan het majestueuze en haal diep adem. De geur van somptueuze bals, de klanken van grandioze concerten, de luxe van koninklijke huwelijken. Denk aan de groten der aarde die eerder deze zalen betraden. Koning Boudewijn, de Sjah van Iran, sir Mountbatten, monseigneur Forni, Bill Gates, de Dalaï Lama. Het is de locatie bij uitstek voor onvergetelijke ontmoetingen.

Lees de hele geschiedenis

Ontdek het Concert Noble in een virtueel bezoek

De luxe van een muzikaal « hof »

De Belgische adel keek afgunstig naar de muzikale ontmoetingen die het Hof van Versailles luister bijbrachten en besloot ook in de latere België een muzikaal ‘hof’ op te richten. Het genootschap Concert Noble gaat terug tot in 1785, toen aartshertogin Maria-Christina van Oostenrijk en haar echtgenoot Albert van Saksen-Teschen in het Warandepark een gemeenschap stichtten om ontmoetingen tussen leden van de adel te bevorderen. Ruim een eeuw later besluit Koning Leopold II om er een monument aan te wijden.

Grootsheid en eclectische inspiratie

Hij vertrouwt de opdracht toe aan architect Henri Beyaert. Hij ontwerpt een geheel van zalen volgens een crescendoconcept. Altijd maar groter en groter, met altijd maar meer licht, tot aan de apotheose: de Balzaal, met een indrukwekkende oppervlakte van 400m² en plafonds van 15m hoog.

Het Concert Noble opent zijn deuren vol pracht en praal in 1873.

Een wals van het culturele met het luxueuze

Beeld je de feesten in als choreografieën, vloeiend en elegant, met wervelende ‘chasse-croisé’ walsen onder een monumentale luchter. Het Concert Noble was niet enkel voor weelderige bals de uitgelezen locatie, dat was het ook voor concerten, recitals en theatervoorstellingen. Het was werkelijk het centrum van het culturele en mondaine leven.

Klank & Licht

In 1940-1945 wordt Concert Noble opgeëist door de bezetter en fungeert het als ‘Offizierskasino’. Het wordt in verkommerde staat achtergelaten. Na de verwaarlozing van Concert Noble in de jaren 70, wordt het gebouw gelukkig geklasseerd en beschermd vanaf 1981.

Het wordt in 1982 aangekocht door de Boerenbond Verzekeringen (KBC groep), volledig gerestaureerd en daarna overgedragen aan Edificio. Vandaag heeft het meer dan ooit de glans van weleer teruggevonden !

Het biedt plaats voor recepties met 750 genodigden of voor diners met 550 genodigden. Deze prachtige salons en de unieke Balzaal zullen je evenement de grootsheid geven die het verdient. Ontdek deze prestigieuze ruimte

Organiseer uw evenement in Concert Noble

Organiseer je evenement in Concert Noble

Edificio zorgt voor alles, met ervaring en expertise. Onze ploeg bestaat uit meertalige professionals en begeleidt je van A tot Z bij de organisatie van je evenement. Of het nu privé is of publiek, in kleine of in brede kring. Met een grondige kennis en een uitstekende smaak.

Reserveer je evenement in de Concert Noble

Onze Culturele Agenda
in het Concert Noble

Om deze magische plaats te doen leven, stelt Edificio ook culturele evenementen voor, of onthaalt ze, die toegankelijk zijn voor iedereen, het hele jaar door. Dit is wat er gebeurt in het Concert Noble. Welkom!

Het Concert Noble, praktische informaties

Het Concert Noble ligt in het hart van Brussel en biedt zijn topinfrastructuur en weelderige zalen aan. Recepties, dansdiners, seminaries, congressen, concerten, defilés, presentaties… voor al je evenementideeën en nog veel meer.

  • Een plek die eindeloos veel mogelijkheden biedt om je verbeelding de vrije loop te laten.
  • De hele zaal (800m²) of een deel ervan zijn beschikbaar.
  • De prachtige Balzaal kan tot 600 genodigden ontvangen voor recepties en tot 420 voor diners.
Evenementen stijlen Cocktail Diner Theater stijl School Board Room
Balzaal 500 320 380 180 80
Feestzaal 200 150 160 80 54
Speelzaal 45 30 35 20 21
Voorkamer 50 30 30 20 24

Cateraar

Wij laten je kennismaken met onze culinaire virtuositeit. Wij werken eveneens samen met onze vaste partners, gezien onze locaties beschermd en fragiel zijn

Ze kennen onze locaties door en door en delen onze waarden omtrent kwaliteit, efficiëntie, zin voor perfectie en respect voor het milieu.

Klank & Licht

Het audiovisuele luik van uw evenement wordt verzorgd door onze officiële partners. Met hun ervaring, hun professionalisme en hun technische kennis van de zalen, gaan ze tot het uiterste, met respect voor het patrimonium.

Algemene info

Een Wi-Fi netwerk voor klassiek gebruik is beschikbaar. Indien de eisen hoger liggen (webstreaming, conference call…), werkt onze it-dienst een oplossing op maat uit. Al onze locaties zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er is parkeergelegenheid vlakbij al onze locaties.

Meer informatie in deze documenten:

De weg naar het Concert Noble

Aarlenstraat 84
1040 Brussel
+32 2 738 75 96
[email protected]

Het Concert Noble is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Er is parkeergelegenheid in de buurt. Op eenvoudige vraag laat Edificio je genieten van voordelige voorwaarden.