Presenteert

 Benoît van Innis

Instant Light

Van 11/2/2021 to 4/4/2021

Instant Light 

Het was in zijn Brusselse ateliers dat Benoît afgelopen maart voor het eerst hoorde over het woord ‘lockdown’. Instinctief maakt hij een eerste tekening die hij via sociale netwerken met zijn entourage deelt. Hij doet het de volgende dag weer. En zo verder voor de volgende weken.

Instant Light is een verzameling van 96 unieke tekeningen die Benoît’s gevoelens van een ongekende periode oproepen. De bedrieglijk eenvoudige tekeningen lijken deze zwarte pagina meteen te verlichten. Zij gaven hun ontvangers een moment van respijt en ontsnapping tijdens deze zeer bijzondere periode. Elke dag, een cartoon om te ontsnappen aan de eentonigheid van de angstwekkende actualiteit.

Dieu:

Benoît biedt een exclusieve serie aan met de sobere titel “Dieu”. Het verhaal van twee karakters verzamelde zich rond een tafel. Soms drinken ze, soms roken ze, altijd praten ze. De situaties die aanwezig zijn in de 18 tekeningen (gemaakt van 2018 tot nu) gaan ook goed samen met de momenten van ontbering die we hebben meegemaakt en de eindeloze discussies om de tijd te doden.

De kunstenaar:

Benoît van Innis (Brugge, 1960) studeerde schilderkunst bij Dan Van Severen in Sint-Lucas Gent. Al snel publiceert hij zijn eerste tekeningen in De Morgen en De Standaard. In de jaren negentig werkte hij ook samen met het prestigieuze tijdschrift The New Yorker, waarvoor hij maar liefst 35 omslagtekeningen maakte.

Door zijn contacten met verschillende architecten krijgt hij vaak de opdracht om werken te maken in de private en publieke ruimte. Zijn bekendste is het station van Maalbeek in Brussel in 1999, waar hij de muren herinrichtte met grote gezichten geschilderd op Portugese tegels.

Benoît van Innis nodigt Pascal Lemaître uit : 

De tentoonstelling Instant Light word rijker met 30 werken geïnspireerd op de literatuur van Pascal Lemaître.

Pascal Lemaître werd in 1967 in Brussel geboren en studeerde aan La Cambre. Auteur van talrijke kinderboeken en publicaties in The New Yorker, The New York Times, Le Monde, Libération…

 

PRATISCHE INFORMATIE

 

De tentoonstelling is toegankelijk:

Vrijdag, zaterdag, zondag: van 14.00 tot 18.00 uur.

Laatste toegang 45 minuten voor sluitingstijd.

Duur van de tentoonstelling: 45-60 minuten.

Het dragen van een masker is verplicht tijdens het bezoek.

 

Voor groepsreserveringen of rondleidingen kunt u contact opnemen met culture@edificio.be.

 

Adres:

Bibliotheek Solvay 

Belliardstraat, 137 – 1040 Brussel

 

 

Met de steun van :