EDIFICIO REIKT STUDENTEN DE HAND 

Brussel, 10 april 2020. Waar kunnen examens aan universiteiten en hogescholen worden georganiseerd nu ze enkel op afstand kunnen worden afgenomen omwille van de strikte gezondheidsmaatregelen ten gevolge van de COVID-19 pandemie? Een oplossing is noodzakelijk en bepalend voor de toekomst van studenten hoger onderwijs.

Voor examens waarop studenten lichamelijk aanwezig zijn, zijn uiteraard grote ruimtes nodig om de regels rond social distancing te kunnen respecteren. Ze vereisen ook – en vooral – de nodige ervaring in het organiseren van evenementen waarvoor strikte beschermingsregels gelden.

‘Onze missie is het redden van het architecturaal erfgoed,’ verklaart de woordvoerder van dit Belgische, unieke evenementenbureau dat zich specialiseerde in de organisatie van evenementen in geklasseerde en beschermde gebouwen. ‘De evenementen die we organiseren, zijn geen doel, maar een middel om de getuigen uit ons architecturaal verleden te bewaren en een toekomst te gunnen. We willen ervoor zorgen dat het verleden tastbaar in het heden aanwezig is en zo een toekomst krijgt. Al meer dan 20 jaar zijn we het gewend om culturele, pedagogische, institutionele en bedrijfsgebonden evenementen in goede banen te leiden met respect voor de hoogste beschermingseisen die op prestigieuze locaties gelden. Tegelijk bieden we mensen de hoogste graad van bescherming.’

Het agentschap is zich bewust van zijn maatschappelijke taak en toont zich steeds bereid om de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel. Nu snelt het hogescholen en universiteiten te hulp bij de organisatie van de examens. Die gaan door op makkelijk toegankelijke historische locaties in het hart van Brussel. De grote geleerden die ons heden boetseerden, denk aan Marie Curie en Einstein, hebben die locaties trouwens bezocht. Het verleden van de geschiedenis ten dienste van de generatie die de toekomst van de geschiedenis zal uitmaken: een symbolisch beladen gebaar geïnspireerd door een solidaire plicht en menselijke waarden.

Oproep aan rectoren van universiteiten en directeurs in het hoger onderwijs

Edificio staat klaar om bij de organisatie van examens te helpen. In functie van de aanvragen en de prioriteiten van rectoren en directeurs kan Edificio de nodige stappen ondernemen. De oproep is alvast gelanceerd!

 

Voor meer informatie en praktische afspraken:

Edificio

Tel:  +32 2 738 75 96 (op elk moment)

E-mail: venues@edificio.be

www.edificio.be

Perscontacten
: Nathalie Woitrin |My cup of tea | nathalie@mycupoftea.be | GSM : 0477 37 01 47

EDIFICIO, waar je met je evenement geschiedenis schrijft

Iconisch, emblematisch, historisch. Edificio presenteert locaties die geschiedenis uitademen. Locaties die je evenementen een meerwaarde bieden. Met een culturele agenda, om ook vandaag geschiedenis te schrijven. Volg de gids.

Hoe maken we van je evenement een succes?

Let’s (virtually) meet !

Dear partners, Edificio will virtually meet you and help you to design your event by providing you with the best tailor-made solution.

Any question, send us an email or call us ! Let’s meet !

All the best & Take care !

Meer hierover

Reserveer je evenement

De Solvay Bibliotheek, een plaats vol ideeën

Deze prachtlocatie is de vrucht van de visie van Ernest Solvay. Hier, in het vroegere Sociologische Instituut, ontmoetten onderzoekers uit verschillende landen elkaar om ideeën uit te wisselen. In de Stad van de Wetenschap hebben Einstein, Bohr en andere Nobelprijswinnaars zich met elkaar gemeten tijdens de mythische ‘Solvay Conferenties’. Grote geesten voelen zich thuis op deze plek.

Ontdek deze uitzonderlijke locatie

Reserveer je evenement in de Solvay Bibliotheek

Concert Noble, een schitterend hof voor de groten der aarde

Treed binnen in deze ode aan het majestueuze en haal diep adem. De geur van somptueuze bals, de klanken van grandioze concerten, de luxe van koninklijke huwelijken. Denk aan de groten der aarde die eerder deze zalen betraden. Koning Boudewijn, de Sjah van Iran, sir Mountbatten, monseigneur Forni en de Dalaï Lama. Het is de locatie bij uitstek voor onvergetelijke ontmoetingen.

Ontdek deze prestigieuze ruimte

Reserveer je evenement in Concert Noble

Onze culturele agenda schrijft samen met jou geschiedenis.

Om deze magische oorden open te stellen voor het publiek, om ze hun plaats te geven in de geschiedenis van vandaag, stelt Edificio culturele evenementen voor, of onthaalt ze, het hele jaar door.